Jak przenieść klan do innego królestwa?

Aby przenieść klan do innego królestwa, lider klanu musi użyć przedmiotu "Teleport do innego królestwa". Jego poziom musi odpowiadać bieżącemu poziomowi twojej stolicy klanu.

Tylko lider klanu może przenieść klan do innego królestwa. Pamiętaj, że użycie przedmiotu teleportu nie przeniesie wszystkich członków klanu do nowego królestwa. Przeniesie tylko miasto lidera klanu na wybrane pole, natomiast wszystkie budynki klanu, w tym stolica klanu, zostaną zarchiwizowane.

Lider będzie mógł następnie umieścić stolicę klanu oraz pozostałe budynki na dowolnym wybranym polu w nowym królestwie, o ile nie znajduje się ono na terytorium innego klanu i jest wystarczająco daleko od Cudu Świata tego królestwa.

Wszyscy członkowie klanu muszą ręcznie przenieść swoje miasta do nowego królestwa. 14-dniowy czas oczekiwania na ponowne dołączenie do klanu nie zostanie uruchomiony. To znaczy, wszyscy członkowie klanu mogą dołączyć do klanu ponownie natychmiast po przeniesieniu.

Postępuj zgodnie z poniższymi krokami, aby przenieść swój klan do innego królestwa.

  • Wybierz pole w królestwie, do którego chcesz się przenieść (nie może to być zamknięte królestwo ani królestwo w grupie bitewnej), a następnie naciśnij Teleport.

  • Kup wymagany przedmiot i naciśnij Użyj. Im wyższy poziom twojej stolicy klanu, tym więcej będzie kosztował przedmiot teleportu. Pamiętaj, że to przeniesie twoje miasto, a nie samą stolicę klanu.

  • Potwierdź teleportację na wybrane współrzędne.

  • Gra zostanie uruchomiona ponownie, a wszyscy poza tobą zostaną usunięci z klanu. Po ponownym uruchomieniu gry będziesz mógł umieścić stolicę klanu i pozostałe budynki na dowolnym niezajętym polu w nowym królestwie z sekcji "Terytoria klanu gotowe do teleportacji" w menu budowy.

Wskazówka.

Jeśli twoja stolica klanu jest w trakcie ulepszania, zdecydowanie zaleca się poczekać do zakończenia budowy przed teleportacją.

Nie możesz kupić przedmiotów teleportu na poziomie, do którego ulepszana jest stolica klanu; możesz kupić tylko takie, które odpowiadają jej bieżącemu poziomowi. Zatem jeśli kupisz teleport, gdy ulepszanie wciąż trwa, nie będziesz mógł go użyć po zakończeniu ulepszania, ponieważ stolica klanu będzie już na wyższym poziomie.

Czy to było pomocne?